TTL & CMOS IC's

TTL of CMOS niet gevonden?
Vraag er om, de Flipperwinkel is gespecialiseerd in het opsporen van lastige elektronica.

!

TTL (Transistor Transistor Logica) en Cmos (Complementary Metal Oxide Semiconductor) IC's werden in de jaren 70 en 80 razend populair bij producent en hobbyist omdat met deze IC's op eenvoudige wijze een behoorlijk complexe schakeling kon worden gebouwd.

Vandaag de dag is echter het gebruik van deze IC's zeer sterk afgenomen omdat zowat de hele schakeling in 1 enkel zeer complex IC kan worden gestopt. Ook zijn veel types alleen nog maar in SMD uitvoering te krijgen.
Dit leidt langzaam maar zeker tot het uitsterven van de bekende TTL en Cmos IC's en nu reeds hebben we te maken met een gebrek aan bepaalde types waardoor de prijzen sterk aan het stijgen zijn.
De Flipperwinkel zal trachten de collectie IC's zo kompleet mogelijk te houden maar in een aantal gevallen zullen de prijzen helaas hoog zijn.
Het hamsteren van zeldzame IC's zullen wij tegengaan, voor de zeldzaamste types is er een maximum per klant ingesteld, heeft U toch echt meer exemplaren nodig voor reparatie van een Flipperkast neem dan even contact op.

!
GE-ICTREKKER

IC trekker

Last van kromme poten ?

Handig voor het verwijderen van IC's.

MC14175
ttl_ic

MC14175 = Bally E620-134

Quad D Flipflop with reset.
16pens DIP

Wordt gebruikt op ondermeer de Bally lamp expander.

N8T28F = MC8T28

RoHS=Nee

Noninverting Bus Transceiver
Zeer moeilijk verkrijgbaar IC wat op Williams system 3 t/m 6 cpu printen wordt gebruikt.